Маїс – це визнаний лідер насіннєвої галузі України.
Компанія, яка успішно працює з 1992 року вже понад 30 років створює традиції та поширює культуру насіннєвого бізнесу в Україні, забезпечуючи вітчизняних аграріїв якісним посівним матеріалом гібридів кукурудзи.
Протягом багатьох років компанія співпрацює з провідними селекційними центрами України:
- Інститутом зернових культур НААН України (м. Дніпро);
- Інститутом рослинництва НААН України ім. Юр’єва (м. Харків);
- Інститутом землеробства НААН України (м. Київ);
- Інститутом генетики та фізіології рослин НААН України (м. Київ).
Відділ селекції компанії Маїс в творчій співпраці з даними центрами створив і зареєстрував понад 23 високопродуктивних гібридів кукурудзи різних груп стиглості. П’ять перебувають в Державному сортовипробуванні, два з яких внесені до Держреєстру в 2023 році.
Щодня компанія Маїс вибудовує довіру українських аграріїв до вітчизняного продукту.
Виробництво насіння Маїс довіряє лише найкращим та найдосвідченішим. Весь посівний матеріал виробляється одним з найбільших світових лідерів з переробки насіння. Лише повний контроль виробництва в полі та на заводі дають змогу забезпечити найкращий результат.
Вже понад 30 років маїсівці забезпечують партнерів найкращим насіннєвим матеріалом. Взявши на озброєння найпередовіший вітчизняний та зарубіжний досвід у галузі насінництва, Маїс невтомно пропагує серед аграріїв новітні досягнення науковців і селекціонерів.
Компанія має широку програму науково-дослідницьких робіт, сучасну техніку для польового виробництва насіння, обладнання відомих зарубіжних фірм для переробки та доведення до посівних кондицій насіння кукурудзи, соняшнику, бобових, ріпаку, ячменю, озимої пшениці, тритікале, сої та інших.
Одним із пріоритетів в діяльності компанії є залучення високопрофесійних агрономічних кадрів, дотримання технології виробництва на всіх її ділянках.
Ще кілька років тому пріоритетом в селекційній роботі з гібридами кукурудзи була їхня продуктивність і швидка віддача вологи зерном під час дозрівання. Нині в зв’язку з невблаганним глобальним потеплінням, яке в повній мірі відчувають наші виробники сільськогосподарської продукції (причому практично в усіх регіонах країни) на перше місце виходить ознака посухо-жаростійкості.
Маїс враховує ці фактори і створює більш адаптовані гібриди, які дають стабільні врожаї. Результат селекційної роботи компанії — гібриди, що здатні проростати при температурі ґрунту +70 С та пристосовуватися до стресових умов
середовища, в тому числі й до посухи. Ранні строки сівби – на 2-3 тижні – дають можливість максимально ефективно використати зимовий запас ґрунтової вологи, підтримати на належному рівні обмінні та ростові процеси рослин у посушливі періоди вегетації, прискорити збирання врожаю восени, отримати не лише гарний врожай зерна, а й підвищити його якісні показники, знизити вологість та витрати на післязбиральну доробку.
Селекціонерами Маїсу створені нові гібриди кукурудзи з підвищеною стійкістю до посухи.
Якість нашої насіннєвої продукції анітрохи не поступається європейським аналогам. Багато господарств в Україні мають багаторічний досвід висівання гібридів компанії Маїс різних груп стиглості й отримують гарні стабільні врожаї.