2021-го сертифікували понад 22 тис. т насіння гібридів кукурудзи

За 2021 рік українські аграрії виробили та сертифікували 22,2 тис. т насіння вітчизняних гібридів кукурудзи. В Україну було ввезено 19,9 тис. т гібридів іноземної селекції. Показник насіння іноземної селекції, виробленої на території України, становив 77,1 тис. т. Всього аграрії виробили та сертифікували 119,2 тис. т батьківських форм гібридної кукурудзи, що на 7,4% більше показників попереднього року. Про це повідомляють в Інституті аграрної економіки.

Сільгоспвиробники висіяли на полях 393 гібриди та лінії української селекції. Гібриди іноземної селекції становили 793 одиниці. Майже 700 гібридів виростили за межами України. Сертифікацію пройшли 225 вирощених в Україні іноземних гібридів і ліній.

Торік на ринку продажу батьківських форм гібридної кукурудзи були представлені 180 компаній: 111 з яких – це українські компанії, які реалізують вітчизняні та іноземні гібриди кукурудзи, та 69 іноземних компаній-представництв.

Сортовий асортимент гібридів кукурудзи постійно поповнюється українськими та іноземними гібридами. Сертифікацію проходять рослини, які протягом 2-3 років проведення державної кваліфікаційної експертизи сортів рослин демонструють високий адаптивний потенціал (стійкість до засухи, шкідників і хвороб) та гарні урожайні якості.

 

Теги: