Ярий ріпак – олійна культура, що варта уваги!

Значне збільшення посівних площ та обсягів виробництва ріпаку в Україні за останні декілька років відбулося, в основному, завдяки озимому ріпаку. Під ярим ріпаком площі зростали не так істотно. Це можна пояснити як відносно меншою врожайністю «старих» сортів і гібридів ярого ріпаку, так і нижчою якістю олії та побічної продукції. Історично так склалося, що ярий ріпак традиційно розглядався як страхова культура для пересівання вимерзлих площ озимих ріпаку та пшениці. Якщо провести аналіз статистичних даних середньої врожайності озимого ріпаку в Україні за 2011р. (1,7 т/га) та 2012 р. (2,2 т/га), бачимо, що вона є досить низькою. (згідно даних «Рослинництво України», статистичний збірник – 2013р).

Повну версію читайте за посиланням: 

http://www.kws.ua/aw/KWS/ukraine/Articles_Ukraine/~fmkg/-1071-1088-1080-1081-1088-1110-1087-10/